Klub prijateljev narave Smolnik

     
   Nova fasada 2023   

If you want to change,
change now.

If you want to love,
love now.
...
If you want to open your heart,
open it now!

»Haidakhan Babaji«

Klub prijateljev narave je društvo, ki povezuje ljudi z občutkom do sobivanja z naravo kot naravne dobrobiti. Člani društva se od leta 1999 družimo na planinski koči Mladinski dom na Pohorju nad Rušami in razvijamo vizijo društva. Mladinski dom je oaza sprostitve, osebne rasti, socialne bogatitve in celostnega razvoja. Širši cilj društva je vzgajanje posameznikov v družbi v smeri globalnega trajnostnega razvoja - osebnega, socialnega in v odnosu do okolja. Verjamemo v ustvarjanja lepšega sveta, zdravega, ljubečega odnosa do sebe in okolja, ki se začne pri vsakem posamezniku.

Nedotakljivost narave, zdrava prehrana, svež zrak, izvirska voda, prijetna družba in toplina večernega ognja ustvarjajo posebno atmosfero, ki blagodejno vpliva na telo in počutje. Sprostimo vse napetosti, odmaknemo se od hitrega in stresnega življenja vsakdana ter na probleme pogledamo iz širšega zornega kota, kar privabi iz nas skrite radosti. Neposredno nas poveže z osnovnimi elementi življenja, naravnim notranjim mirom in spokojnostjo, ljubeznijo ter radostjo. S poglabljanjem stika s sabo se nam povrne osebna moč, uvid, zaupanje vase, vitalnost in harmonija s sabo ter svetom. Potopimo se sami vase in odkrivamo skrite kotičke znotraj nas - šibke točke, izzive učenja in rasti ter neodkrite potenciale. Uživamo v zunanjih lepotah narave in pristnih, radostnih odnosih ter medsebojnim učenjem. S tem se odpirajo neslutene možnosti individualnega razvoja, ustvarjanja brez omejitev, rasti in dobrobiti vsakega posameznika.

Z vizijo vrniti naravno moč, harmonijo in srečo posameznikom, skupinam in svetu delujemo skozi različne sekcije društva, v katere se člani s prostovoljnim delom združujemo po svojih interesih:

Varstvo narave in agrokulturna sekcija

Na različne načine si prizadevamo za ohranjanje biotske pestrosti Pohorja in varujemo naravne vrednote in stara agrokulturna znanja v Sloveniji.
Urejamo biovrt, biosadovnjak, travnik, nabiramo zdravilna zelišča in gozdne sadeže.

Podrobnosti o sekciji »

Sekcija za oseben in duhovni razvoj

Že vrsto let prirejamo in organiziramo različne delavnice in izobraževanja na področju osebne rasti in celostnega razvoja. Namen delavnic je večplasten – od sprostitve, poglabljanja vase, raziskovanja delovanja telesne in čustvene inteligence, učenja socialnih in komunikacijskih veščin, do direktne mistične izkušnje resnice (o sebi, drugih bitij, univerzumu).

Prirejamo delavnice s področja:

  • joga različnih nivojev
  • sprostitvene tehnike, masaže
  • meditacije in zdravilni pristopi iz vzhoda in zahoda
  • raziskave delovanja človeka kot telo, um, duša
  • indijanske savne
  • hoja po žerjavici

Več o sekciji za duhovni razvoj »

Sekcija za obnovo koče in urejanje okolice

Obnavljamo in preurejamo planinsko kočo in depandanso.

Več o obnovi in urejanju »

Sekcija za popotništvo

Se potepamo po pohorskih gozdovih

Več o pohodniški sekciji »

Sekcija za mlade

Na mladih svet stoji. Z zavedanjem te modrosti prirejamo različne tabore za mlade, mladinske izmenjave in različna izobraževanja ter usposabljanja za vse aktivne na mladinskem, socialnem in umetniškem področju. Družimo se mladi in malo manj mladi iz vsega sveta, z vizijo opolnomočenja vsakega posameznika. Mnogo mladim je intenzivna izkušnja na Mladinskem domu spremenila tok življenja, zato se k nam tudi vračajo.

Kaj organiziramo ? »